Mācību centra SPA SCHOOL veikals
+371 26004707
Rīga, Kalpaka bulvāris 10, 3.stāvs

Petitgrains bigardija (PETITGRAIN BIGARAGE) ēteriskā eļļa

no 8.00

Notīrīt

Latīņu/botāniskais nosaukums: Citrus aurantium

Sinonīmi: Rūgtā apelsīnā zari un lapas (Neroli, Pomeranca apelsīns, Petitgreins, Bigardia)

Sastāvs: 100% organiskā ēteriskā eļļa

Pārstrādājama daļa: lapas

Tilpums: 5g, 15g

Ražošanas metode: tvaika destilācija

Aromāts: svaigs, zaļš-lapu, nedaudz ziedu, ar citrusaugļu aromātu ar vieglām rūgtenām notīm un bagātīgām saldenajām notīm

Izcelsmes valsts: Paragvaja

Petitgrains bigardija (PETITGRAIN BIGARAGE) ēteriskā eļļa

Vispārīga informācija par augu: Rūgto apelsīnu daudzi pazīst kā bigardijas apelsīnu vai pomeranca apelsīnu vai petitgrainu. Tas ir mūžzaļš koks, kura augstums ir līdz 10 metriem, ar asiem ērkšķiem, gludām ovālām spīdīgām lapām un maziem baltiem, ļoti smaržīgiem ziediem. Augļi ir mazāki nekā saldajam apelsīnam.

 

Terapeitiskās īpašības:

  • antibakteriāls;
  • fungicīds (pretsēnīšu līdzeklis);
  • antiseptisks līdzeklis;
  • antioksidants;
  • izteikts spazmolītisks;
  • pretiekaisuma līdzeklis;
  • dekongestants;
  • imūnmodulējošs;
  • nomierinošas.

 

Psihoemocionālā darbība:

Petitgrains bigardija ēteriskā eļļa (PETITGRAIN BIGARAGE) ir labs līdzeklis pret depresiju, palīdz atbrīvoties no bezcerības un vienaldzības, stimulē ķermeni, atsvaidzina uztveri, rada romantisku noskaņu, palīdz sajust dzīves garšu.

Petitgrains bigardija aromāts labvēlīgi ietekmē miega bioritmus, novērš bērnu murgus un bailes. Pamodina intuīciju. Bioenerģijā rūgtā apelsīna aromāts simbolizē enerģiju, tiekšanos uz augšu, vadību, slavu, muižniecību. Sasilda, palielina potenci, noņem psihoemocionālo un seksuālo stingrību.

Petitgrains bigardijaeļļu pielieto inhalācijām un vannām novērš hroniska noguruma, depresijas un pastāvīga miega deficīta sajūtas parādības.

 

Kosmētiskā darbība:

Petitgrains bigardija ēteriskā eļļa (PETITGRAIN BIGARAGE) spēj ātri un efektīvi atjaunot ādas elastību, ievērojami sarauj poras, kā arī ir labs toniks. Apelsīnu eļļa tiek visplašāk izmantota kosmetoloģijas jomā, parādot sevi kā lielisku atjaunojošu līdzekli visiem ādas tipiem. Kosmētiskie krēmi un emulsijas, kas bagātinātas ar apelsīnu eļļu, palīdz atjaunot ādas elastību un mazina grumbas, tiek izmantoti kā vitaminizējoši, balinoši, aizsargājoši līdzekļi. Rūgto apelsīnu ļoti plaši izmanto celulīta ārstēšanā un profilaksē, to lieto smaganu asiņošanas un stomatīta ārstēšanā.

Starp citu, regulārs rūgto apelsīnu patēriņš pārtikā ļauj ne tikai samazināt svaru, bet arī paaugstina imunitāti, mazina nogurumu, kā arī palīdz normalizēt vielmaiņas procesus aptaukošanās gadījumā.

 

Drošības pasākumi: fototoksisks, nelieciet uz ķermeņa pirms došanās saulē – būs apdegums.

 

Piesardzības pasākumi: Tikai ārīgai lietošanai! Uzklāt ēteriskās eļļas uz ādas tikai atšķaidītas. Ieteicams pārbaudīt ēteriskās eļļas individuālo toleranci. Īpaši piesardzīgi lietojiet ēteriskās eļļas ap acīm. Reakcijas gadījumā uzklājiet uz skarto zonu augu eļļu. Nemēģiniet nomazgāt ēterisko eļļu ar ūdeni: ūdens tikai pastiprinās reakciju! Ēteriskās eļļas jāuzglabā bērniem nepieejamā vietā. Uzglabāt tumšā un vēsā vietā.

 

Kontrindikācijas: Individuāla neiecietība. Neuzklāt uz gļotādām. Nav ieteicams grūtniecēm un sievietēm zīdīšanas periodā, bērniem līdz 8 gadu vecumam. Uzmanīgi epilepsijas gadījumā.

 

Visa sniegtā informācija ir paredzēta tikai atsaucei, un to nevajag uzskatīt par ārstēšanas ceļvedi vai aicinājumu rīkoties. Par jebkādām veselības problēmām vai slimībām jākonsultējas ar ārstu un aromterapiju jāuztver kā papildus palīdzību organismam. Jebkurā gadījumā nepieciešama aromterapeita konsultācija.

Brends

Apjoms

5 ml, 15 ml